Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Μην ζητάς κάτι που δεν μπορείς να προσφερεις.


Το πιστεύουμε πολλοί αυτό, είναι μια ωραία πεποίθηση.

Μην ζητάς κάτι που δεν μπορείς να προσφέρεις.

Είναι μια ωραία πεποίθηση? Μας εξελίσσει αυτή η πεποίθηση η μας περιορίζει ?

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ... Ζήτα αυτό που μπορείς να προσφέρεις.
άρα έχουμε ως δεδομένο ότι υπάρχει μια συναλλαγή εδώ... ένα δίνω και παίρνω, εμπορευομαστε κάτι τι μπορούμε να εμπορευτουμε τότε?

Ας βάλουμε ένα διαχωρισμό εδώ υλικά και άυλα, πολύ μπερδεύουμε το ένα με το άλλο



Στα υλικά μπορούμε να έχουμε μια συναλλαγή? ναι μπορούμε
πχ μη μου ζητάς πατάτες όταν δε μπορείς να προσφέρεις ντομάτες σε αντάλλαγμα (ή κάτι άλλο). Λογικό ακούγεται. η συναλλαγή είναι εφικτή, σήμερα συνηθίσαμε την συναλλαγή , ανταλλαγή να γίνεται με το χρήμα .( μη μου ζητάς πατάτες όταν δε μπορείς να προσφέρεις χρήμα σε αντάλλαγμα)

Στα άυλα μπορούμε να έχουμε μια συναλλαγή? όχι δε μπορούμε
 πχ μη μου ζητάς φιλιά όταν δε μπορείς να προσφέρεις φιλία σε αντάλλαγμα. Δίκαιη συναλλαγή σωστά ?

Μη μου ζητάς έρωτα όταν δε μπορείς να μου προσφέρεις έρωτα.
Μη μου ζητάς αγάπη όταν δε μπορείς να προσφέρεις αγάπη.

Ακούγεται ορθό, είναι  σωστό όμως ?

Σκέψου λίγο ποιος βιώνει αγάπη Εκείνος που αγαπάει τον εαυτό του και προσφέρει την αγάπη του και στον άλλο ή ο άλλος άνθρωπος που δε αγαπάει τον εαυτό του, άλλα δέχεται την αγάπη του πρώτου? Θα εκτιμήσει αυτή την αγάπη που δέχεται αυτός που δε αγαπά ούτε καν τον εαυτό του? Θα εκτιμήσει τη φιλιά , τον έρωτα και οτιδήποτε άυλο και πνευματικό ? Ο πρώτος ναι ο δεύτερος δυστυχώς για τον ίδιο όχι.
Υπάρχει συναλλαγή εδώ ? Για τον πρώτο όχι είναι ολοκληρωμενος αγαπάει τον εαυτό του και προσφέρει την αγάπη του στον άλλο (και ότι άλλο πολύτιμο έχει) δίχως προσδοκία. Για τον δεύτερο ναι, υπάρχει συναλλαγή,, ανταλλαγή, εμπόριο , εγωισμός, περιορισμούς και αμέτρητες άλλες αρνητικές σκέψεις, υποθέσεις και συναισθήματα όταν οι προσδοκίες δε ικανοποιουνται... Σας θυμίζει κάτι αυτό?  Ναι αυτοπεριοριζομαστε ! παρατηρήσε το λίγο.

Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε φιλιά, έρωτα, αγάπη και άλλα άυλα πνευματικά. Δεν έχουμε όμως όλοι μας την πολυτέλεια να παράγουμε πατάτες, ντομάτες ή χρήμα ! Ας μη βάζουμε τα υλικά στο ίδιο σακί με τα άυλα.
Ζητά αυτό που μπορείς να προσφέρεις από τον εαυτό σου και πρόσφερε το για αρχή στον εαυτό σου.

Υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή στην αληθινή φιλία, τον αληθινό έρωτα και την αληθινή αγάπη (και ότι άλλο άυλο, πνευματικό) δε υπάρχει συναλλαγή μόνο πρόθεση και προσφορά αυτού που όλοι έχουμε μέσα μας φιλία, έρωτας, αγάπη και ότι άλλο.

Προσδοκούμε μια συναλλαγή από ανασφάλεια ότι θα δώσουμε κάτι και δε θα λάβουμε τα προσδοκώμενα κέρδη (υλικά ή και άυλα ) τι φόβος και αυτός !

Μην ζητάς κάτι άυλο, πνευματικό που δεν μπορείς να προσφέρεις πρώτα στον εαυτό σου. Εδώ βρίσκεται όλο το μυστικό όλη η εργασία.  Στα άυλα υπάρχει μόνο προσφορά , καμία συναλλαγή, τίποτα δε ζητάμε πίσω εδώ είναι το μυστικό. Δε ζητάμε λοιπόν για να μας δώσουν.
Προσφέρουμε για να νιώσουμε ολοκληρωμενοι, προσφέρουμε αγάπη και αυτή η αγάπη μας μας ολοκληρώνει μας γεμίζει! Προσφορά στον εαυτό μας και μετέπειτα προσφορά στους άλλους είναι ένα μονοπάτι πνευματικής εξέλιξης. Η ζωή είναι δική σου καθώς και η επιλογή σου αν θα κρατήσεις αυτή τη πεποίθηση να συναλλάσσεστε , εμπορεύεσαι αγάπη, απλά ανέλαβε την ευθύνη για τον εαυτό σου.

Προσφέρουμε την φιλία μας , τον έρωτα μας οτιδήποτε άυλο διότι το έχουμε και ακριβώς επειδή το έχουμε ανάγκη για αυτό και το προσφέρουμε σε εμάς και μετα και στους γύρω μας. Που βρίσκεται ? Βρίσκεται μέσα μας! το οτι δε το βλέπεις δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει. ψάξε το λοιπόν μέσα σου.

Όλα ξεκινάνε από μέσα μας, από τον εαυτό μας.
Αν δε νιώθεις ασφαλής με τον εαυτό σου δε μπορείς να ζητήσεις ασφάλεια από τους άλλους. Οτι και να δώσουν δε θα βοηθήσει αφού απλά δε θα νιώθεις ασφαλής  Ναι δημιουργείτε μια αίσθηση ασφάλειας άλλα θα είναι υποθετική, είναι κατασκεύασμα ψεύτικο, έχει ημερομηνία λήξης! Αυτό θες?

Αν δε λες την αλήθεια στον εαυτό σου, δε μπορείς να ζητάς την αλήθεια από τους άλλους. Οτι και να σου προσφέρουν δε θα σε βοηθήσει  αν ζεις στο ψέμα σου, η αλήθεια δε θα σε ικανοποιήσει.

Μονο αν ζητάς αλήθεια η αλήθεια θα σε έλξει κοντά της όπου και αν βρίσκεται κριμένη. Αν έχεις ήδη σχηματίσει μια γνώμη για την αλήθεια είσαι έτοιμος-η να την αφήσεις πίσω και να ξεκινήσεις από την αρχή?

Τι αλήθεια θέλεις λοιπόν? αλήθεια σχετική,
αλήθεια μερική,
πλήρη, απολυτή αλήθεια ?  Πόσα ψέματα επιθυμείς, μύθους και εξιδανικευσεις για να καταφεύγεις στον ψεύτικο κόσμο σου και να βρίσκεις ανάπαυση ? (αυτό δε είναι καν αγάπη προς τον εαυτό σου)

Ζήτησε από τον εαυτό σου και θα λάβεις αυτό που αληθινά επιθυμείς και έχεις ανάγκη.

και μια ταπεινή παράκληση

Σταματήσετε να εμπορεύεστε την Αγάπη , τον Ερωτά , τη Φιλία και οτιδήποτε άλλο πνευματικό και άυλο δε υπάρχει υλικό η άυλο αντίτιμο. Μη γίνεστε πλέον θύματα τέτοιας συναλλαγής εξεφτελιζοντας την αγάπη, τον έρωτα, τη φιλία και καθετί άυλο, πνευματικό.

Αγαπώ τον Εαυτό μου
Είμαι Ερωτευμένος με τον Εαυτό μου
Είμαι Φίλος με τον Εαυτό μου

και αυτή η συνηδειτοποιηση μου δίνει την ικανότητα να προσφέρω
Αγάπη δίχως προσδοκίες σε Εσένα,
Έρωτα δίχως προσδοκίες σε Εσένα και
Φιλιά δίχως προσδοκίες σε Εσένα έως το Άπειρο.

Ευχαριστώ

ποιος είσαι… πραγματικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...