Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο έρωτας είναι όλη η ζωή της γυναίκας (Osho)

Ο έρωτας είναι όλη η ζωή της γυναίκας. Για τον άντρα, δεν είναι έτσι. Για τον άντρα, ο έρωτας είναι πολλά πράγματα, θέλει να γράψει ποιήματα, όχι επειδή είναι ερωτευμένος, θέλει να ζωγραφίσει, όχι επειδή είναι ερωτευμένος.

Η ζωγραφική έχει τη δική της αξία, που είναι διαχωρισμένη από τον έρωτα. Κουρασμένος από τη ζωγραφική, από τη μουσική, θέλει να ερωτευτεί, σαν ένα είδος λησμονιάς. Αυτή είναι η ξεκούραση του. Βλέπεις τη διαφορά: Ο έρωτας του άντρα είναι τόπος ξεκούρασης.

Όταν κουράζεται από τον κόσμο, από χίλια δυο πράγματα, θέλει να μπει μέσα στη γυναικεία ενέργεια και να εξαφανιστεί μέσα στη ζεστασιά της.

Να θυμάσαι όμως: Ο έρωτας είναι βασική ανάγκη για τον άντρα, για να ξεκουραστεί και να μπορέσει να κάνει τα άλλα πράγματα που κάνει. Δεν είναι σύμπτωση το ότι τόσοι πολλοί μεγάλοι επιστήμονες, ποιητές, μύστες, ήταν ανύπαντροι. Έπρεπε να παραμείνουν ανύπαντροι, επειδή η απαίτηση της γυναίκας είναι απόλυτη αγάπη και πλήρης δέσμευση, ενώ εκείνοι δεν μπορούν να διαλέξουν τη γυναίκα στη θέση της ζωγραφικής.

Αυτό είναι αδύνατον! θα προτιμούσαν να διαλέξουν τη ζωγραφική και να αφήσουν τον έρωτα τους να υποφέρει.


Osho, Άντρας, γυναίκα - Ο χορός των ενεργειών
Εκδότης: Ρέμπελ
Συγγραφέας: Osho
Μεταφραστής: Σαϊσανά, Λίνα
Επιμελητής: Ανδρίκογλου, Δημήτρης
Τίτλος πρωτοτύπου: Man, woman: The dance of energies
Έτος Έκδοσης: 2004
Σελ.: 208
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21x13




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...