Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Γιατί η Πνευματική κατανόηση είναι το κλειδί για να κατακτήσεις το Προχωρημένο Επίπεδο στη χρήση του Νόμου της Έλξης


Η Πνευματική κατανόηση είναι το κλειδί για το Νόμο της Έλξης
Η Πνευματική Κατανόηση και Ανάπτυξη είναι το μεγάλο μυστικό για να εξελιχθεί κάποιος σε master στο Νόμο της Έλξης, διαφορετικά κινδυνεύει να κολλήσει χρόνια στο επίπεδο του αρχαρίου και να μη το αντιληφθεί.

Ο παραπάνω τίτλος είναι απόλυτα διαφωτιστικός και επισημαίνει ποιον κίνδυνο διατρέχουν όσοι έχουν γνωρίσει το Νόμο της έλξης, έχουν αρχικά ενθουσιαστεί αλλά στην πορεία ανακαλύπτουν ότι δεν μπορούν να τον εφαρμόσουν με συνέπεια και να έχουν αξιόπιστα αποτελέσματα. Νιώθουν ότι έχουν κολλήσει και η συνήθης αντίδραση είναι για άλλους να τα παρατήσουν εντελώς, ενώ κάποιοι άλλοι αναβάλλουν συνεχώς για το μέλλον την ενασχόλησή τους με την εφαρμογή του νόμου, γιατί απλά δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με την απογοήτευση που τους δημιουργεί η αστάθεια στα αποτελέσματα.
Με αυτό το κείμενο το Σύστημα Μορφογένεσις θα σας διαφωτίσει για το πού ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα και εξ αιτίας του πάρα πολλοί φιλόδοξοι «κατασκευαστές πραγματικότητας» δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από το στάδιο του αρχαρίου, και το χειρότερο είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι ακόμη στο στάδιο του αρχαρίου (η άγνοια και ο εγωϊσμός της κατώτερης προσωπικότητας δυσκολεύουν αυτήν τη συνειδητοποίηση).


Εάν ρωτήσεις πολλούς από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το Νόμο της Έλξης εάν υπάρχει σχέση μεταξύ «συνειδητής δημιουργίας» (μέσω του νόμου της έλξης) και ατομικής «πνευματικής ανάπτυξης», μάλλον θα σου απαντήσουν ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. Ότι με τη συνειδητή δημιουργία υλοποιείς στόχους που θέτεις με «ενεργειακό τρόπο», ενώ η «πνευματική ανάπτυξη» αφορά τη γενικότερη αναζήτηση περί Φώτισης, Τελείωσης, του Θεού, κ.λ.π (όπως την εννοεί ο καθένας).
Αυτή είναι μια άποψη που στη βάση της είναι λανθασμένη και οφείλεται στη μεγάλη άγνοια της πλειοψηφίας των ανθρώπων τόσο για τη συνειδητή δημιουργία όσο και για το τι είναι πνευματική ανάπτυξη.
Και για μεν την συνειδητή δημιουργία είναι πολύ ξεκάθαρο τι είναι: είναι ακριβώς αυτό που λένε οι λέξεις, να δημιουργήσεις συνειδητά την πραγματικότητα που επιθυμείς. Δεν είναι όμως τόσο ξεκάθαρο τι είναι πνευματική ανάπτυξη, τουλάχιστον στους περισσότερους ανθρώπους που έχουν ενεργό ανάμειξη με το νόμο της έλξης.
Θα δώσουμε λοιπόν αρχικά τον ορισμό του τι είναι πνευματική ανάπτυξη (και κατά συνέπεια και πνευματική κατανόηση) και πώς αυτή η πνευματική ανάπτυξη και κατανόηση είναι το κλειδί, το μεγάλο μυστικό στο νόμο της έλξης, για να γίνεις πραγματικά master στη συνειδητή δημιουργία και να αφήσεις πίσω σου το επίπεδο του αρχαρίου οριστικά.

Η πνευματική ανάπτυξη είναι μια σειρά από αποταυτίσεις της συνείδησης. Ταύτιση είναι οτιδήποτε πιστεύει η συνείδηση ότι είναι. Εάν πιστεύεις ότι είσαι το σώμα σου, τότε η συνείδησή σου είναι ταυτισμένη με το σώμα. Εάν πιστεύεις ότι είσαι το επάγγελμά σου, τότε η συνείδηση σου είναι ταυτισμένη με το επάγγελμά σου. Εάν πιστεύεις ότι είσαι το μυαλό σου και οι σκέψεις σου, τότε η συνείδησή σου είναι ταυτισμένη με το μυαλό σου και τις σκέψεις σου κτλ. Συνήθως η συνείδηση δεν είναι ταυτισμένη με ένα μόνο πράγμα, αλλά με πολλά τα οποία διαφέρουν σε σημασία και ένταση.
Η πνευματική ανάπτυξη ξεκινά με τη διαδικασία όπου αρχίζεις και αντιλαμβάνεσαι όλες αυτές τις ταυτίσεις (ξεκινώντας από τις πιο εύκολες με τη μικρότερη ένταση και προχωρώντας στις πιο δύσκολες με μεγάλη ένταση ταύτισης) και στη συνέχεια απελευθερώνεσαι από αυτές. Προσοχή! Στην αποταύτιση δεν καταστρέφεις το αντικείμενο της ταύτισης, δηλαδή εάν αντιληφθείς την ταύτιση της συνείδησής σου με το φυσικό σου σώμα, δεν θα καταστρέψεις το σώμα για να μην έχεις ταύτιση. Αυτό που γίνεται είναι ότι αλλάζεις τους όρους της σχέσης. Δηλαδή από εκεί που η συνείδηση ήταν υποδουλωμένη στην ταύτιση και δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ταυτίζεται αυτόματα, με την αποταύτιση αλλάζει η σχέση και η συνείδηση παίρνει το πάνω χέρι και επιλέγει αυτή πότε θα ταυτιστεί και πότε όχι, όπως και τον εκάστοτε βαθμό αυτής της ταύτισης.

Έτσι, με μια φράση, η πνευματική ανάπτυξη είναι μια σειρά από αποταυτίσεις της συνείδησης. Η συνείδηση αποκτά πολύ μεγαλύτερη ελευθερία ενώ απελευθερώνει και μεγάλα ποσά ενέργειας. Αυτό συμβαίνει γιατί για να παραμένει ενεργή και στη θέση της μια ταύτιση σου, σημαίνει ότι έχεις επενδύσει μεγάλα ποσά ενέργειας σε αυτήν, οπότε αυτή η ενέργεια στη συνέχεια λειτουργεί σαν «βαρυτικό πεδίο» που δεν μπορείς να ξεφύγεις από την έλξη του. Πχ έχεις ταύτιση με την τηλεόραση και νιώθεις ότι δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό να μην την ανοίξεις, άσχετα εάν σε ενδιαφέρει να δεις κάτι συγκεκριμένο.
Πολλοί άνθρωποι την ανοίγουν μόνο και μόνο για να είναι ανοιχτή ή περνάνε τον περισσότερο χρόνο κάνοντας ζάπινγκ. Η ταύτιση υπάρχει γιατί έχει επενδυθεί πολλή ενέργεια στην πεποίθηση ότι η τηλεόραση είναι κάτι σημαντικό για τη ζωή μας και στη συνέχεια αυτή η ενέργεια είπαμε ότι λειτουργεί ως βαρυτικό πεδίο που δεν μπορείς να ξεφύγεις από την επιρροή του. Όταν σπας την ταύτιση όλη αυτή η ενέργεια που σε κρατούσε υπό την επιρροή της ταύτισης απελευθερώνεται και σου είναι διαθέσιμη να τη διαχειριστείς διαφορετικά.
Αυτή όλη η κατανόηση της διαδικασίας της ταύτισης είναι πνευματική κατανόηση και αυτόματα οδηγεί σε πνευματική ανάπτυξη γιατί απελευθερώνεσαι συνεχώς από συνθήκες που σε κρατούσαν εγκλωβισμένο σε χαμηλότερα επίπεδα δόνησης και ύπαρξης.
 απελευθέρωση με την πνευματική αποταύτιση
Τώρα που ορίσαμε το τι είναι πνευματική ανάπτυξη ας δούμε πώς συνδέεται με τη συνειδητή δημιουργία και το νόμο της έλξης.
Το μεγάλο εμπόδιο στο νόμο της έλξης που προκύπτει από τη χρήση του είναι ο δυϊσμός (duality) και η πολικότητα (polarity). Ο δυϊσμός είναι το φαινόμενο μέσα από το οποίο τα πάντα στον φυσικό μας κόσμο έχουν υπόσταση και υπάρχουν επειδή υπάρχει το ακριβώς αντίθετό τους. Δηλαδή π.χ. το φως ορίζεται επειδή γνωρίζουμε το σκοτάδι και το αντίθετο. Το ίδιο με το κρύο και τη ζέστη, το ύψος και το βάθος, ο πλούτος και η φτώχεια και αμέτρητα άλλα ζευγάρια αντιθέτων.
Η πολικότητα ορίζει ότι αυτά τα ζεύγη αντιθέτων είναι στην ουσία αντίθετοι ενεργειακοί πόλοι. Ο ένας μπορεί να είναι ενεργητικός, θετικός (+) και ο άλλος παθητικός, αρνητικός (-). Για μεγαλύτερη εμβάθυνση στην πολικότητα και το Νόμο της Έλξης διάβασε το κείμενο κλειδί, «Η επιστήμη της Φυσικής στο Μορφογένεσις» (Morphogenesis physics). Η πολικότητα μπορεί φυσικά ν’ αλλάξει και ο πόλος που είναι θετικός να γίνει αρνητικός και ο αντίθετός του να γίνει αυτός τώρα θετικός.
Ο δυισμός και η πολικότητα είναι η διαδικασία που δημιουργεί συνεχώς το φυσικό μας κόσμο και τον διατηρεί στην ύπαρξη. Δεν γίνεται να έχεις το ένα μέρος από τα αντίθετα χωρίς το άλλο. Δε γίνεται να έχεις τον έναν πόλο χωρίς τον αντίθετό του. Αυτή όλη η διαδικασία κρατάει σε ισορροπία όλο το φυσικό σύμπαν.

Πάμε τώρα στο νόμο της έλξης. Ο αρχάριος στο νόμο της έλξης αρχικά είναι ενθουσιασμένος γιατί από μέσα του πιστεύει (λόγω αφέλειας και άγνοιας) ότι έχει βρει το μυστικό που θα του λύσει όλα τα προβλήματα της ζωής του σε πολύ σύντομο χρόνο (για να μη σας απογοητεύω άδικα, αυτό μπορεί να συμβεί όταν κάποιος θα έχει αποκτήσει βαθύτερη γνώση και επιδεξιότητα στο πώς να χρησιμοποιεί αυτή τη γνώση αλλά υποχρεωτικά αυτό περνάει μέσα από την πνευματική ανάπτυξη).
Σύντομα όμως μετά τον αρχικό του ενθουσιασμό και ίσως και κάποιες μικρές «επιτυχίες» (συνήθως σε θέματα όχι κρίσιμης σημασίας για τη ζωή του αλλά αρκετά για να τροφοδοτήσουν τον ενθουσιασμό του), ο αρχάριος έρχεται να συναντήσει μια όχι και τόσο ευχάριστη πραγματικότητα με το νόμο της έλξης.
Βάζει σε εφαρμογή να ικανοποιήσει στόχους πάνω στα πιο κρίσιμα θέματα της ζωής του, και τότε βλέπει ότι δεν παίρνει τα αποτελέσματα που επιθυμεί. Είτε ο στόχος δεν πραγματοποιείται καθόλου ή έρχεται σε «έκδοση» όχι και τόσο ικανοποιητική. Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει πάλι το νόμο (πιο επιφυλακτικός αυτή τη φορά) αλλά τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Τώρα δεν προκύπτει ούτε η «όχι και τόσο ικανοποιητική έκδοση» του στόχου.
Μια αιτία είναι ότι τη δεύτερη φορά ή και κάποιες επόμενες, εάν υπάρξουν, ο αρχικός του ενθουσιασμός μειώνεται συνεχώς ενώ η αμφιβολία (λόγω της μη επιτυχίας) αυξάνει. Αυτό από τεχνική άποψη, την καθαρά ενεργειακή, είναι καταστροφικό στη συνειδητή δημιουργία. Εκεί πλέον ο αρχάριος είναι στο κρίσιμο σημείο που αναφέραμε στην αρχή, είτε να τα παρατήσει απογοητευμένος τελείως και να θεωρήσει ότι απλά πίστεψε σε κάτι που δεν δουλεύει, ή να «ξεγελάσει» τον εαυτό του και να πει ότι το αναβάλλει το όλο θέμα για λίγο αργότερα, που όμως τελικά του παίρνει αρκετό καιρό μέχρι να ξανασχοληθεί ενεργά.

Όσοι όμως είναι πιο επίμονοι και ψάχνουν για κάποια απάντηση ακούν τους δασκάλους από τους οποίους διάβασαν ή και διδάχθηκαν για το νόμο της έλξης να τους μιλάνε για το πόσο καταστροφικές είναι για τη συνειδητή δημιουργία οι έννοιες της «προσκόλλησης» (attachment) και της «εσωτερικής αντίστασης» (inner resistance) και αποδίδουν σίγουρα την αποτυχία τους σε αυτές. Μάλιστα θεωρούνται τα κατεξοχήν εσωτερικά εμπόδια στη γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίηση.
Και φυσικά αναρωτιούνται τι σημαίνουν στην πράξη αυτές οι έννοιες, γιατί είναι τόσο μεγάλα εμπόδια και τι μπορούν να κάνουν για να τα ξεπεράσουν. Ακριβώς εδώ κρύβεται όλο το μυστικό και γιατί είναι απαραίτητη η πνευματική κατανόηση για να επιτευχθεί αυτή η υπέρβαση. Στην πράξη είναι ο μόνος τρόπος για να γίνεις master του νόμου της έλξης. Αυτό ακριβώς θα εξηγήσουμε ευθύς αμέσως, όσο φυσικά αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ένα περιορισμένο κείμενο.

Στην πραγματικότητα η προσκόλληση και η αντίσταση είναι έννοιες σχεδόν ταυτόσημες ή απόλυτα αλληλοσυμπληρούμενες. Η προσκόλληση είναι η έντονη λαχτάρα ή αποστροφή για κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, πρόσωπο, αντικείμενο ή κατάσταση. Στην κατάσταση της προσκόλλησης θέλεις να έχεις (ή να αποφύγεις) αυτό που έχεις αποφασίσει ότι είναι καλό για σένα (ή να αποφύγεις το κακό για σένα) και τίποτα άλλο.
Μαζί με την προσκόλληση όμως έρχεται και ο φόβος ότι δε θα γίνει αυτό που θέλεις ή θα χάσεις αυτό που κατέχεις (εάν υπάρχει κατοχή) ή ότι δεν θα μπορείς να αποφύγεις αυτό που δε θέλεις, και αυτό ενεργειακά είναι η αντίσταση (νοητικός φόβος για το μη επιθυμητό). Αντιστέκεσαι ακόμη και στην ιδέα να συμβεί αυτό που δε θέλεις. Από τη μια θέλεις πάση θυσία να γίνει αυτό που θέλεις (προσκόλληση) αλλά ταυτόχρονα φοβάσαι και οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη (αντίσταση).
Η προσκόλληση είναι αυτή που μας κρατάει συνεχώς περιορισμένους και παγιδευμένους. Και έρχεται και η αντίσταση να εξασφαλίσει ότι θα μείνουμε μόνιμα μέσα στην παγίδα που μας έχει στήσει η προσκόλληση. Και οι δύο όμως καταστάσεις είναι ξεκάθαρο ότι προκύπτουν από την άρνηση του ενός άκρου των αντιθέτων του διπόλου ή δυϊσμού που αναφέραμε. Θέλουμε να έχουμε το ένα άκρο και όχι το άλλο. Αυτή όμως η επιλογή δεν είναι καθόλου επωφελής για τους στόχους μας και μόνο η κυριαρχία πάνω στο δίπολο μας βάζει σε πλεονεκτική θέση.
Εάν κάποιος αποκτήσει τη δυνατότητα για κυριαρχία πάνω στα αντίθετα άκρα του διπόλου, αμέσως έχει κάνει τρομερή πρόοδο στο να γίνει master του νόμου της έλξης γιατί θα έχει ξεπεράσει τα μεγαλύτερα εμπόδια στην τέχνη της συνειδητής δημιουργίας, δηλαδή την προσκόλληση και την αντίσταση. Στην ουσία με την κυριαρχία πάνω στο δίπολο υπερβαίνεις το νόμο των αντιθέτων, που λέει ότι δε μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο.
Αυτό έχει μια καταπληκτική συνέπεια, όταν υπερβαίνεις αυτό το νόμο τότε παύει να σε τραβάει είτε προς τη μια κατεύθυνση είτε προς την άλλη. Και θα το επαναλάβουμε όσες φορές και εάν χρειαστεί, ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις κυριαρχία πάνω στα αντίθετα είναι μέσα από την πνευματική κατανόηση και ανάπτυξη. Μη χάνετε άδικα το χρόνο σας σε άλλες κατευθύνσεις και άλλου είδους προσπάθειες. Αναγνωρίζουμε ότι στην πράξη δεν είναι τόσο απλό αυτό να επιτευχθεί, αλλά όταν ξέρεις ποιό δρόμο να βαδίσεις η μισή δυσκολία έχει ήδη εξαλειφθεί.
 υπέρβαση της δυαδικότητας με την πνευματική ανάπτυξη
Θα σας δείξουμε τώρα από πού ξεκινάει αυτός ο δρόμος και γιατί η φύση του είναι πνευματικού χαρακτήρα.
Τι αναφέραμε στην αρχή του κειμένου ως ορισμό για την πνευματική ανάπτυξη και κατανόηση;  Ότι πνευματική ανάπτυξη είναι μια σειρά από αποταυτίσεις της συνείδησης. Αποταύτιση είναι όταν μπορείς να αποταυτιστείς από κάτι που είσαι ταυτισμένος δηλαδή προσκολλημένος. Δεν μπορείς να αποταυτιστείς από κάτι μόνο όταν είσαι προσκολλημένος σε αυτό (το ένα μεγάλο εμπόδιο στη συνειδητή δημιουργία).
Και όταν είσαι προσκολλημένος έχεις μαζί και το συμπλήρωμα του εμποδίου, την αντίσταση (το άλλο μεγάλο εμπόδιο), που είναι ο φόβος να συμβεί το αντίθετο από αυτό με το οποίο είσαι προσκολλημένος. Δείτε αυτή η κατάσταση πώς ενεργοποιεί στην ουσία το Νόμο της Έλξης εναντίων σας χωρίς να το καταλαβαίνετε μάλιστα.
Ξέρετε πιο τρομερό λάθος κάνουν οι περισσότεροι χρήστες (αρχάριοι και όχι μόνο) του νόμου της έλξης; Νομίζουν ότι έχουν θετικούς στόχους που φυσιολογικά προσπαθούν να επιτύχουν, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα - έχουν βαθύτατα αρνητικούς (σε επίπεδο βαθύτερου κινήτρου). Στην πραγματικότητα προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτό που δε θέλουν. Τι είπαμε νωρίτερα ότι είναι η προσκόλληση; Είπαμε ότι είναι είτε έντονη επιθυμία για κάτι είτε έντονη αποστροφή. Και συνήθως η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων θέλει πρώτα να αποφύγει αυτό που δεν επιθυμεί και μετά να έχει αυτό που επιθυμεί.
Αυτό έχει απόλυτο νόημα από την πλευρά του ενστίκτου, όπου είναι πιο σημαντικό για την επιβίωση πρώτα να αποφευχθεί ο κίνδυνος και μετά να έρθει η καλυτέρευση, έτσι δυστυχώς λειτουργεί το ένστικτο που είναι πανίσχυρο (όλα αυτά αναλύονται σε μεγάλο βάθος στο Β επίπεδο-προχωρημένων στην εφαρμογή, που θα σας είναι σύντομα διαθέσιμη, «το χρήμα και το εμπόδιο της σκιάς που δημιουργεί»).
 ενστικώδης προσκόλληση
Αυτή η ενστικτώδης επιλογή έχει πολύ μεγάλη αρνητική επίπτωση στους στόχους που έχουν οι  χρήστες του νόμου της έλξης και σε όλη τη διαδικασία της συνειδητής δημιουργίας. Έτσι π.χ δε θέλουν τη φτώχεια (αυτό είναι το πρώτο κίνητρο και η κύρια εστίαση της προσοχής τους) και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από αυτό που δε θέλουν, λένε ότι θέλουν να γίνουν πλούσιοι (διατύπωση θετικού στόχου), ενώ στην ουσία ξεκάθαρα ο πραγματικός τους στόχος (ασυνείδητος βέβαια) είναι να ξεφύγουν από το «νοητικό» φόβο της φτώχειας (που ενεργοποιεί αρνητικά το ένστικτο).
Παρόλο που με το συνειδητό λογικό τους νου λένε ότι θέλουν να γίνουν πλούσιοι, υποσυνείδητα η εστίασή τους και μάλιστα η πιο ισχυρή από ενεργειακή άποψη εστίαση, είναι στη σκέψη «θέλω να ξεφύγω από τη φτώχεια». Δηλαδή έχουν αποστροφή και αντίσταση (προσκόλληση στην αρνητική της όψη) στη φτώχεια και άρα η φτώχεια είναι στο κέντρο της αντίληψής τους. Και το πρώτο πράγμα που διδάσκει ο νόμος της έλξης είναι ότι αυτό στο οποίο εστιάζεις την προσοχή σου και μάλιστα το σκέφτεσαι και με συναισθηματική ένταση είναι αυτό που προσελκύεις συνέχεια στη ζωή σου.
Δηλαδή, στο παράδειγμα μας, η προσέλκυση της φτώχειας είναι εξασφαλισμένη γιατί η πιο ισχυρή ενεργειακή εστίαση είναι ακριβώς εκεί. Και δυστυχώς οι αρχάριοι προσπαθούν ακόμη πιο σκληρά να ξεφύγουν (νοητικά) από τη φτώχεια, νιώθοντας μεγαλύτερη αποστροφή γι’ αυτήν, με αποτέλεσμα η προσκόλληση στη φτώχεια να αυξάνει και στην ουσία να αντιστέκονται στον πλούτο, αφού δεν αφήνουν τη φτώχεια να φύγει από το μυαλό τους για να πάρει τη θέση της η αφθονία. Έχουν μπει σ’ ένα φαύλο κύκλο που δεν τον αντιλαμβάνονται, τους εξουθενώνει ενεργειακά και τελικά τα παρατάνε απογοητευμένοι και αποδεχόμενοι κατά κάποιο τρόπο τη σκληρή τους μοίρα ή ίσως είναι και λίγο θυμωμένοι που τους «ξεγέλασαν» με τις υποσχέσεις περί «νόμου της έλξης»!
Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα όσων ασχολούνται με τη θετική σκέψη. Ενώ σαν ιδέα ακούγεται σωστή η προσπάθεια όταν έχεις μια αρνητική σκέψη να την αντικαταστήσεις με μια θετική σκέψη, στη πράξη πέφτεις στην ίδια παγίδα. Θέλεις να αποφύγεις την αρνητική σκέψη και χωρίς να το καταλάβεις η εστίαση σου είναι μόνιμα στις αρνητικές σκέψεις που θέλεις να αποφύγεις.

Το πρόβλημα είναι δύσκολο να ξεπεραστεί γιατί η προσκόλληση και η αντίσταση είναι ενεργειακές καταστάσεις από τη φύση τους και όχι απλές σκέψεις που μπορείς να τις αντικαταστήσεις με άλλη σκέψη. Έχουν από πίσω ολόκληρα οικοδομήματα πεποιθήσεων και επενδυμένης συναισθηματικής ενέργειας, που κάθε προσπάθεια για απευθείας σύγκρουση μαζί τους είναι καταδικασμένη.
Εδώ είναι που η μεγάλη σωτηρία έρχεται από την πνευματική ανάπτυξη και κατανόηση και στην ουσία αποτελεί το μόνο δρόμο για να βγεις από αυτόν το φαύλο κύκλο. Η πνευματική ανάπτυξη διδάσκει στον άνθρωπο πώς να ισορροπήσει και στα δύο άκρα του διπόλου, πώς να μεταχειριστεί και τους δύο πόλους της ενέργειας με τον ίδιο σεβασμό. Μαθαίνει πώς να τιμάει το ίδιο και τις δημιουργικές δυνάμεις αλλά και τις καταστροφικές.
Η λέξη κλειδί είναι επιδεξιότητα (mastery). Γίνεσαι κύριος αυτών των δυνάμεων στην πραγματικότητά σου και τις χρησιμοποιείς κατάλληλα όποτε τις χρειάζεσαι (δυστυχώς σε αυτό το κείμενο δεν μπορούμε να αναπτύξουμε συγκεκριμένες πνευματικές πρακτικές που οδηγούν σε αυτή την απελευθέρωση).
Μπορεί πρώτα να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις τις αποδομητικές ενέργειες και στη συνέχεια τις δημιουργικές ή και το αντίθετο. Π.χ. θέλεις να χτίσεις ένα καινούργιο σπίτι και στο οικόπεδο σου υπάρχει ένα παλιό οίκημα. Πρώτα θα χρησιμοποιήσεις τις καταστροφικές ενέργειες να γκρεμίσεις το παλιό κτίριο και στη συνέχεια με τις δημιουργικές ενέργειες θα χτίσεις το καινούργιο σπίτι.
Ο master του Νόμου της Έλξης χρησιμοποιεί τις αντίθετες ενέργειες κατά το δοκούν και στην ένταση που αυτός επιθυμεί. Αλλά για να κερδίσει πρώτα αυτήν την ελευθερία θα πρέπει να έχει αποταυτιστεί από όσο το δυνατόν περισσότερες προσκολλήσεις και αντιστάσεις και αυτό γίνεται μόνο με την πνευματική ανάπτυξη. Με την πνευματική ανάπτυξη υπερβαίνεις το δίπολο των αντιθέτων των δύο πόλων και δεν σε παγιδεύει κανένα από τα δύο άκρα. Καταλαβαίνεις ότι όταν έχεις ένα δίπολο αντιθέτων αυτό στην πραγματικότητα είναι «ευλογία» γιατί σου δίνει μεγάλους βαθμούς ελευθερίας. Όταν υπάρχει ο ένας πόλος ακριβώς την ίδια στιγμή υπάρχει και ο αντίθετος του στον ίδιο βαθμό έντασης.
Όταν βιώνεις μια μεγάλη δυστυχία αυτή έχει νόημα γιατί ακριβώς υπάρχει και η μεγάλη ευτυχία. Το πρόβλημα σου είναι ότι δεν είναι ελεύθερη η συνείδηση σου (λόγω όχι μεγάλης προσωπικής ανάπτυξης ακόμη) να αποταυτιστεί από το άκρο που δε την ικανοποιεί και να ταυτιστεί στο άκρο που θέλει. Γιατί η προσκόλληση και η ταύτιση δεν είναι «κακές» τις θέλουμε αλλά τις θέλουμε να τις ενεργοποιούμε όταν εμείς τις θέλουμε και στο βαθμό που μας εξυπηρετούν. Πως μας εξυπηρετούν; θα σας εξηγήσω αμέσως.
 επιθυμητή προσκόλληση
Όταν θέλεις να δημιουργήσεις κάτι η «προσκόλληση» είναι επιθυμητή. Στην ουσία πρέπει να πολωθείς και να ταυτιστείς εκεί που επιθυμείς για όσο χρειάζεται αυτό να γίνει. Τότε επενδύεις με όλη σου την ένταση την ενέργεια σου στον πόλο που επιθυμείς για να λάβει μορφή δηλαδή να υλοποιηθεί στην πραγματικότητα σου (το πρωτόκολλο της εκπομπής στο 5ο μάθημα της εκπαίδευσης του Μορφογένεσις εξηγεί όλη την τέχνη της συνειδητής ταύτισης). Αλλά αυτή η διαδικασία είναι τελείως διαφορετική όταν την κάνεις συνειδητά και είσαι master και όχι όταν είσαι αρχάριος και σου συμβαίνει χωρίς συνειδητό έλεγχο. Ο master επειδή έχει αναπτυχθεί πνευματικά και πλέον έχει κατανόηση πως παίζεται το «παιχνίδι» της υλοποίησης, μπορεί και βλέπει τους δύο πόλους από πιο ψηλά, δηλαδή αποστασιοποιημένα.
Τότε είναι ελεύθερος, δε τον δεσμεύει κανένας από τους δύο πόλους.  Για αυτό παροτρύνουμε τον καθένα σας ξεχωριστά να δώσει έμφαση στην πνευματική ανάπτυξη και κατανόηση. Τότε είναι που πραγματικά γίνεσαι ελεύθερος και έχεις τη δύναμη να κατέβεις συνειδητά και να επιλέξεις έναν από τους δύο πόλους για όσο διάστημα επιθυμείς, χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε ρουφήξει ή ότι θα σε παγιδεύσει. Όταν τελειώνεις με τη δημιουργία σου, τότε πάλι αφήνεις την πολικότητα, την υπερβαίνεις και την βλέπεις από πιο ψηλά με το ίδιο ενδιαφέρον ή αδιαφορία και για τους δύο πόλους. Στην ουσία, τότε, ο φυσικός κόσμος γίνεται «το παιχνίδι» σου και όχι το αντίθετο που ισχύει σήμερα για την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Το επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά και ας κινδυνεύουμε να γίνουμε κουραστικοί αλλά είναι υψίστης σημασίας, αυτή ικανότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με πνευματική κατανόηση και σωστή καθοδήγηση από ανθρώπους που οι ίδιοι έχουν περπατήσει αυτό το δρόμο και τον γνωρίζουν άριστα. Στην ουσία αυτή είναι η μεγάλη προσφορά του Συστήματος Μορφογένεσις σε παγκόσμια κλίμακα. Ερχόμαστε να καλύψουμε αυτό το κενό και τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για περαιτέρω εξέλιξη των ανθρώπων. Θα λέγαμε ότι είναι το μόνο σύστημα που έχει αυτή τη βαθιά πνευματική γνώση (μια και προέρχεται από την πνευματική παράδοση των «Δυνάμεων του Φωτός») και μπορεί να δημιουργήσει προχωρημένου επιπέδου χρήστες στο Νόμο της Έλξης.
Μόνο στο προχωρημένο επίπεδο μπορεί να καταλάβει ο χρήστης σε επίπεδο καρδιάς γιατί ο Νόμος της Έλξης είναι ένα μεγάλο εργαλείο πνευματικής αφύπνισης. (δες επίσης κείμενο κλειδί «γιατί όσα σου έχουν πει για το Νόμο της Έλξης δεν είναι αρκετά»).
Χαιρόμαστε από τη μια που υπάρχουν τόσες πηγές και τόσοι δάσκαλοι που μιλάνε σήμερα  για το Νόμο της Έλξης και τους είμαστε ευγνώμονες γιατί διέδωσαν την ιδέα του νόμου σε πάρα πολλούς ανθρώπους (έπαιξαν έτσι το ρόλο τους στο Θεϊκό Σχέδιο), αλλά από την άλλη αισθανόμαστε πλέον και την μεγάλη ευθύνη και υποχρέωση που έχουμε, όλους αυτούς τους χρήστες του νόμου να τους εξελίξουμε πραγματικά σε προχωρημένους, κάτι που θα σημάνει και την ταυτόχρονη πνευματική τους αφύπνιση αλλά και την μεταμόρφωση όλου του πλανήτη σε υψηλότερη δόνηση. Δεν είναι εύκολη προσπάθεια αλλά αξίζει τον κόπο και είμαστε δεσμευμένοι σε αυτόν το σκοπό στα πλαίσια της παγκόσμιας υπηρεσίας που έχει να προσφέρει το Σύστημα Μορφογένεσις αλλά και το New Earth Network...   

 Η πνευματική κατανόηση και ανάπτυξη και ο νόμος της έλξης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...