Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ

Είναι πολύ εύκολο να εμπιστευτείς, όταν οι πάντες είναι γεμάτοι αγάπη και κανένας δεν σε εξαπατά. Ακόμη όμως και αν ολόκληρος ο κόσμος σε εξαπατά και οι πάντες έχουν την τάση να σε εξαπατούν – και μπορούν να σε εξαπατήσουν μόνο αν εσύ τους εμπιστεύεσαι – ακόμη και τότε, εσύ συνέχισε να εμπιστεύεσαι. Ποτέ μη χάνεις την εμπιστοσύνη σου στην εμπιστοσύνη, όποιο κι αν είναι το κόστος, επειδή η ίδια η εμπιστοσύνη είναι ο τελικός στόχος. Δεν θα έπρεπε να είναι το μέσο για τίποτε άλλο, επειδή έχει τη δική της ενδογενή αξία.

Αν μπορείς να εμπιστεύεσαι, παραμένεις ανοιχτός. Οι άνθρωποι γίνονται κλειστοί από άμυνα, ώστε να μην μπορεί να τους εξαπατήσει κανένας, να μην μπορεί να τους εκμεταλλευτεί. Άφησέ τους να σε εκμεταλλευτούν! Αν εσύ επιμένεις να συνεχίζεις να εμπιστεύεσαι, τότε συμβαίνει ένα όμορφο άνοιγμα, επειδή τότε δεν υπάρχει κανένας φόβος. Ο φόβος είναι ότι οι άνθρωποι θα σε εξαπατήσουν, από τη στιγμή όμως που το αποδέχεσαι αυτό, τότε δεν υπάρχει κανένας φόβος, οπότε δεν υπάρχει και κανένα εμπόδιο στο άνοιγμά σου. Ο φόβος είναι πιο επικίνδυνος από οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να σου κάνει κανείς. Αυτός ο φόβος μπορεί να δηλητηριάσει ολόκληρη τη ζωή σου. Μένε λοιπόν ανοιχτός κι απλώς εμπιστέψου με αθωότητα, χωρίς όρους.

Θα ανθίσεις και θα βοηθήσεις κι άλλους να ανθίσουν, από τη στιγμή που έχεις συνειδητοποιήσει ότι δεν έχουν εξαπατήσει εσένα ούτε στο ελάχιστο, αλλά έχουν εξαπατήσει τον ίδιο τους τον εαυτό. Δεν μπορείς να εξαπατάς έναν άνθρωπο συνεχώς, αν εκείνος ο άνθρωπος συνεχίζει να σε εμπιστεύεται.

ΟΣΣΟ


Υπάρχει κάτι που έχει τεράστια σημασία
σε σχέση με την αλήθεια
Αν δεν την ανακαλύψεις εσύ ο ίδιος,
δεν γίνεται ποτέ αλήθεια για σένα.
Αν δανειστείς την αλήθεια ενός άλλου,
μ' αυτό το δανεισμό δεν είναι πια αλήθεια
Έχει γίνει ψέμα

ΟΣΣΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...