Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ο νους και ο διαλογισμός δεν μπορούν να συμβιώσουν. Κανένας δεν μπορεί να τους έχει ταυτόχρονα. Μπορείτε να έχετε ή τον νου, ή τον διαλογισμό, γιατί ο νους είναι
συλλογισμός, ενώ ο διαλογισμός είναι σιωπή. Νους σημαίνει περιπλάνηση και αναζήτηση εξόδου μες το σκοτάδι. Ο διαλογισμός βλέπει πολύ μακριά και δεν υπάρχει θέμα αναζήτησης, αφού ξέρει που είναι η έξοδος.
Όσσο

Έτσι όπως ο νους δεν γνωρίζει την ηρεμία, ακριβώς έτσι η ουσία του ανθρώπου δεν γνωρίζει την ένταση, το πάθος, την αμφιβολία. Και το πρόβλημα δεν είναι στο να θεραπεύεις τον νου, αλλά στο να μετατοπίζεις την ενέργειά σου από τον νου προς την ουσία σου. Και αυτή την μετατόπιση μπορείς να την κάνεις μόνο με την βοήθεια του διαλογισμού.
Όσσο

Ο διαλογισμός είναι μια ακόμη άγνωστη χειρουργική μέθοδος που εκτέμνει από μέσα σας όλο αυτό που δεν είναι δικό σας, αλλά εισήλθε απ' έξω , ενώ διατηρεί μόνο αυτό που είναι η αληθινή ουσία σας.
Όσσο

Η τέχνη του διαλογισμού είναι η τέχνη για να θυμηθείς ποιος είσαι.
Η επιβεβαίωση ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο θα 'ρθει όταν θα αντιληφθείτε πως μειώνεται η ένταση, γίνεστε πολύ πιο ήρεμοι, πιο ατάραχοι, ανακαλύπτετε την ομορφιά εκεί που ποτέ πριν δεν την είχατε αναγνωρίσει.
Τα πιο ασήμαντα πράγματα θα αποκτήσουν για σας μεγάλη σημασία. Όλος ο κόσμος θα γίνει όλο και πιο μυστήριος, σταδιακά θα χάσετε το ενδιαφέρον σας για τις περιττές πληροφορίες, θα γίνετε πολύ πιο αθώοι και αγνοί σαν παιδιά που κυνηγούν μια πεταλούδα. Θα νιώσετε πως η ζωή δεν είναι πρόβλημα, αλλά δώρο, ευδαιμονία, ευλογία, μυστήριο.
Όσσο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...