Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

1η ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ Elio D' Anna ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ''Η ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ''

ELIO D' ANNA: Παρουσίαση του βιβλίου

Γιατί ο Dreamer διάλεξε εσένα;
Γιατί ήμουνα ο χειρότερος από όλους. Πρέπει να φτάσουμε σε πραγματικό αδιέξοδο για να κάνουμε αλλαγές. Μόνον τότε, μπορείς να κάνεις έναν πολύ αξιόλογο επαναπρογραμματισμό.
- Θα συναντήσετε έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο που θα λειτουργήσει σαν καθρέφτης. Αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσα να το αποφύγω, και αυτός μου είπε ιδέες και αρχές που δεν είχα ξανακούσει στη ζωή μου, και αυτό δημιούργησε ανατροπή στον τρόπο της σκέψης μου. Μέχρι τότε πίστευα ότι ο εξωτερικός κόσμος ήταν η αιτία για όσα ζούσα. Επομένως η πρώτη σκέψη που δεν μπορούσα να αντέξω, είναι πως οτιδήποτε μας συμβαίνει είναι δημιούργημά μας. Ο κόσμος είναι ένας καθρέφτης που μας μιλάει για τον εαυτό μας. Γιατί μέχρι τότε κατηγορούσα και έδινα την ευθύνη στους άλλους. Υπάρχουν καταστάσεις που μας δίνουν δυσφορία, ταλαιπωρούν τη ζωή μας, μας φοβίζουν και μας κάνουν να δειλιάζουμε. Ο Dreamer μου εξήγησε πως πρώτα έχω το φόβο μέσα μου και ύστερα δημιουργώ το αποτέλεσμα του φόβου. Αυτό δεν το είχα ξανακούσει. Ο κόσμος είναι κάτι ΑΔΡΑΝΕΣ, δεν έχει δύναμη, αντανακλά την εικόνα μας. Πρώτα αρρωσταίνουμε στο μυαλό μας και ύστερα επιλέγουμε την αρρώστια. Πρώτα φτωχαίνουμε στο μυαλό μας και ύστερα συναντάμε τη φτώχεια. Αυτά είναι κοινά πράγματα μπροστά στη μύτη μας. Ποτέ δεν συνάντησα έναν πάρα πολύ πλούσιο που να είναι φτωχός στο μυαλό.

Πεντακόσια χρόνια πριν, το 1543 ένας άνθρωπος ανακάλυψε κάτι, το οποίο ήτανε ενάντια στις πεποιθήσεις και τα πιστεύω καθενός. (Γαλιλαίος). Αλλά αυτή η ανακάλυψη, ότι ο κόσμος λειτουργεί από μέσα προς τα έξω, ήταν πολύ πιο επαναστατική από του Γαλιλαίου. Από την εκπαίδευση μάθαμε ότι ο κόσμος λειτουργεί από έξω προς τα μέσα. Και πάντα στεναχωριόμαστε για τα εμπόδια και τις περιστάσεις της ζωής μας. Η αρρώστεια έρχεται από το πουθενά. Ποιος την στέλνει; Έτσι αναγορεύουμε τις εξωτερικές συνθήκες σε Θεό μας. (Ειδωλολατρεία).
Έτσι είμαστε χωρίς υπευθυνότητα και έτσι δεν μπορούμε να είμαστε ούτε πλούσιοι, ούτε ευτυχισμένοι. Γιατί οι συνηθισμένες σχολές είναι για ανθρώπους, ενώ εμείς ετοιμάζουμε σχολές για Θεούς. Διδάσκουμε πώς να είμαστε πλούσιοι, διότι όταν είσαι πλούσιος από μέσα δεν μπορείς να είσαι φτωχός απέξω. Έτσι δουλεύουμε πάνω στο "Είναι" και απαλλασόμαστε από άχρηστες ουσίες και σκέψεις.
Κάποια στιγμή σταματάμε να πιστεύουμε στα όνειρα και μεταμορφωνόμαστε σε σκληρούς και απαίσιους ενήλικες. Και μεταμορφωνόμαστε σε παιδιά που πια δεν ονειρεύονται. Έτσι ας σταματήσουμε να είμαστε ενήλικες και ας γίνουμε ''Πήτερ Παν" γιατί οι ενήλικες πιστεύουν πάνω απ΄όλα στον χρόνο. Εσείς οι Έλληνες θυμάστε αυτό που έχουν ξεχάσει όλοι οι άλλοι. Να φτάσετε σε ένα σημείο, να νικήσετε τον χρόνο. Σε καμία άλλη παράδοση δεν υπάρχει η έννοια ''να σκοτώσουν το χρόνο''. Ο Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του. Οι αρχαίοι Έλληνες ποτέ δεν μετρούσαν τον χρόνο. Αυτοί που  ανακάλυψαν το "άτομο'' (Άτμητο), ποτέ δεν μετρούσαν τον χρόνο. Ποτέ δεν φορούσαν ρολόγια. Γιατί καταλάβαιναν καλά, ότι ο χρόνος, μας σκοτώνει. Υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να είμαστε χωρίς χρόνο. Μέσα μας, βαθιά, μόνοι με τον Εαυτό μας, στην αθανασία του Είναι μας. Με αυτό τον τρόπο παίρνουμε ενέργεια από τον θάνατο. Έτσι λοιπόν, ο Dreamer μου έμαθε πώς να ζω στην αθανασία του χρόνου. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν βρεί τον τρόπο να νικούν τον χρόνο. Γι αυτούς το πιο σημαντικό ήταν να νικούν τον χρόνο, μέσα από την ομορφιά, την αρμονία, τις αρχές αρχιτεκτονικής, τα λουτρά, τον αθλητισμό και πάνω απ' όλα τη φιλοσοφία. Οι αρχαίοι Έλληνες μέσα σε εκείνη την ομορφιά, ζούσαν στην απουσία του χρόνου. (Έτσι υπάρχει έναν μνημείο που δεν έχουμε) η Αθηνά γεννιέται πάνοπλη από έναν εφιάλτη του Δία... Η Θεά του ορθολογισμού. Ο λόγος που αυτό το μνημείο δεν έχει απαθανατιστεί, είναι γιατί δεν θέλουμε να το θυμόμαστε. Η σκέψη μας είναι αντιφατική και αντιμαχόμενη και είναι πάνοπλη. Η λογική μας είναι αρματωμένη. Εάν συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε με αυτό τον τρόπο θα αφανιστούμε.
Η ESE είναι μια σχολή των οικονομικών που θέλει να μορφώσει μια καινούργια ανθρωπότητα όπου ο τρόπος σκέψης μας δεν θα είναι τόσο αντιφατικός. Να αναπτύξει την διαίσθηση και την ενόραση. Αν θες να αλλάξεις την ζωή σου, άλλαξε το όνειρό σου. Αυτό είναι πιο βαθύ από αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορούμε να αποδεχτούμε: Ακριβώς το όνειρό μας είναι που είναι πραγματικό.
Γιατί πολλοί από μας έχουν όνειρο να είναι άρρωστοι; Το ότι πέτιόμαστε έξω από τον Παράδεισο είναι κάτι που συμβαίνει κάθε στιγμή.
Ερώτηση για την ολιγάρκεια.
Δεν είπε ο Dreamer, να καταργήσουμε φαγητό- ύπνο- σεξ, αλλά την εξάρτηση. Όταν δεν εξαρτάσαι από το φαγητό μπορείς να φας τα πάντα. Μέχρι τότε θέλει πειθαρχία. (Σελ. 95)
Η πειθαρχία είναι απαραίτητη και ταυτοχρόνως άχρηστη (εξασκηθείτε σ΄αυτό το παράδοξο)
Κάποια στιγμή θα ανακαλύψετε ότι και η μελέτη είναι άχρηστη, αλλά μέχρι τότε πρέπει να μελετήσετε πολύ. Να εξασκηθούμε στο να έχουμε τον Νου και το σώμα αδρανές και κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να το αξιολογήσουμε αυτό. Κοιτάξτε τη ζωή σας. Η ζωή σας είναι το όνειρό σας. Αν είχατε διαφορετικό όνειρο, θα είχατε διαφορετική ζωή. Πρώτη αιτία είναι η μίμηση. Όλοι μεγαλώνουν και γερνάνε... άρα και εμείς θα γεράσουμε. (το ίδιο ισχύει και για το θάνατο).  Πρέπει πρώτα απ' όλα να είμαστε άτομα. Ποτέ δεν είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι. (Υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας). Όλα συνδέονται και εξαρτώνται το ένα από το άλλο. Γιατί αν αλλάξουμε κάτι, αλλάζουν όλα τα άλλα. Για αυτό δεν αλλάζουμε τίποτα, γιατί φοβόμαστε το αόρατο, το άγνωστο και προτιμούμε την κόλαση στην οποία βρισκόμαστε.
(Απάντηση σε ερώτηση) -Δεν υπάρχει τεχνική για ανανέωση των κυττάρων. Κάποια στιγμή θα διαπιστώσετε ότι και οι τεχνικές είναι άχρηστες. Ο Dreamer μου είπε να επικεντρώνομαι κάθε στιγμή, να είμαι παρών στον Εαυτό μου. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε τώρα, είναι ο τρόπος να πεθάνουμε. Αν αναπτυχθούμε μόνον στο μυαλό και όχι στην καρδιά αυτό είναι μια ασθένεια του Νου. Ας φτιάξουμε μια σχολή στην Αθήνα με κέντρο της αυτό το μνημείο της Αθηνάς. Αυτό περνάει το μήνυμα ότι ο άνθρωπος οδηγείται στον θάνατο.
Το μυστικό να προχωρήσουμε στον χρόνο είναι να είμαστε Άτομα, Αδιαίρετοι και Ακέραιοι. Το να ονειρεύεσαι είναι η τέχνη του να μετατρέψεις το αδύνατο σε δυνατό. Μιλάω σε χιλιάδες, αλλά μόνον ένας καταλαβαίνει. Αλλά και μόνον μ΄αυτόν τον Έναν μπορώ να κάνω δουλειά... Έτσι γυρίζω όλο τον κόσμο και ψάχνω αυτόν τον Έναν άνθρωπο σαν τον Διογένη που έψαχνε άνθρωπο. Είμαστε ζώα, σε ζωολογικό κήπο. Γι αυτό θέλουμε σχολή για να βγούμε από κει. Γιατί άμα συναντήσουμε τον Dreamer, είναι αφόρητο. Το πιο διαδεδομένο άθλημα, είναι να σκοτώνουμε τον εαυτό μας. Είμαστε οι πιο μεγάλοι εχθροί του Εαυτού μας. Η πιο υψηλή φιλοδοξία μας είναι να πεθάνουμε. Είμαστε σαν κρεμασμένοι στο παράθυρο έτοιμοι να πηδήξουμε. Όταν είμαστε έτσι, μπορούμε να μιλήσουμε για δουλειές;
Και παρ' όλο που είναι έτσι, εγώ έρχομαι εδώ να σας μιλήσω για Αθανασία που είναι πιο μακριά από την επιθυμία σας. Να σας περάσω σαν τελευταίο μήνυμα να διαβάζετε το βιβλίο, γιατί κι εγώ που το έγραψα, το διαβάζω κάθε μέρα.
Homo sapiens- sapiens...Ο άνθρωπος, o έμφρων- έμφρων έχει δύο επιπλέον αισθήσεις. Τη διαίσθηση και το ονείρεμα. Επιστήμη και συνείδηση του Είναι πρέπει να πήγαινουν μαζί. Θα έπρεπε να είμαστε πλάσματα που ονειρευόμαστε. Και τότε όλα θα ήταν για μας. Αλλά ποιός είναι έτοιμος; Ο Παράδεισος είναι πολύ βαρετή περιοχή. Όταν φύγουν τα προβλήματα και δείτε τον παράδεισο, θα πείτε: Πού είναι αυτή η Κόλαση; (!!!) -Δεν ξέρετε τι θα κάνετε αν φύγουν τα προβλήματα. Τι θα κάναμε αν δεν υπήρχαν αντιπαλότητες, αδικίες, μόλυνση.
''Ο κόσμος είναι έτσι επειδή εσύ είσαι έτσι''. Η μάζα της Γης δεν μπορεί να αλλάξει, μόνο το άτομο μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.
Undivided =Αδιαίρετος, individuality= Aτομικότητα. Ο άνθρωπος είναι αδιαίρετος, δεν είναι αντιμαχόμενο ον. Άρα ο σημερινός δεν είναι πραγματικός άνθρωπος. Ο μύθος της Αθηνάς είναι χρονοκάψουλα. Θέλει σχολή αδιαιρετότητας, αλλιώς θα σκοτώσουμε τον εαυτό μας.
Είμαστε μία αυτοκτονούσα ανθρωπότητα. Παράδειγμα, τα παιδιά. Όποιος έχει πάνω από δύο παιδιά, έχετε αποφασίσει ότι το ένα είναι έξυπνο και το άλλο βλάκας. Το ένα καλό και το άλλο κακό, κ.λπ. γιατί είσαστε μέσα σας διαιρεμένοι. Αν αυτά συμβαίνουν στην οικογένεια, φανταστείτε τι συμβαίνει στον πλανήτη. Η έξοδος από τον λάβύρυνθο, είναι προς τα πάνω στην εξύψωση του Είναι, γι' αυτό συνδέεται με τον Ίκαρο.
Το βιβλίο είναι ευφυές,διότι λέει πράγματα που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Χρειάζεται ταπεινότητα. Αν θέλετε να βγείτε από τον λαβύρινθο πρέπει να πετάξετε προς τα πάνω. Ο λαβύρυνθος δεν είναι έξω από μας, είναι μέσα μας. Αλλά για να πετάξουμε πρέπει να βγάλουμε τις πέτρες από τις τσέπες να γίνουμε πιο ανάλαφροι. Ας προσπαθήσουμε να απαλλάξουμε τα σχολεία από τα σκουπίδια.
Βασικός λόγος της ESE: Δύο χιλιάδες μαθητές έρχονται για να γίνουν διαφορετικοί. Μελετήστε - μελετήστε για να δείτε ότι η μελέτη είναι άχρηστη. Μελετήστε αλλα μην το  πιστεύετε. Μελετήστε χωρίς να πει υπνωτιστείτε απ' αυτό. Το να ονειρεύεσαι είναι έξω απ' το χρόνο. Αν είσαι μέσα στο χρόνο δεν μπορείς να ονειρευτείς. Άλλο η επιθυμία, άλλο το όνειρο. Το όνειρο πραγματοποιείται η επιθυμία όχι. Πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη για το όνειρό σου και θέλει Δέσμευση, Θέληση, Πειθαρχία Ακεραιότητα. Η συγχώρεση του εχθρού έξω από τον εαυτό μας, είναι η απόδειξη της αιώνιας ματαιοδοξίας και ακατανοησίας. Ο μοναδικός εχθρός είναι μέσα σου. Έξω δεν υπάρχει κανένας εχθρός για να τον συγχωρέσεις και κανένα κακό που θα μπορούσε να σε βλάψει.
Ο Ανταγωνιστής είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχος. Ένα εργαλείο για να βελτιωθείς, να τελειοποιηθείς να ολοκληρωθείς. Το μοναδικό κλειδί προσέγγισης των ανώτερων πεδίων του Είναι.
Και το ''ανέκδοτο'' της ημέρας:
Κάποιος από το ακροατήριο, ενθουσιασμένος, φώναξε:
Θέλω να γνωρίσω τον Dreamer!
Απάντησις: Με δική σου ευθύνη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...