Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Βλέποντας Με τα Μάτια της Αγάπης Don Miguel Ruiz

ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ εκατομμύρια ζωντανά όντα που εξαρτώνται από σας. Κάθε κύτταρο του σώματός σας είναι ένα τέτοιο ζωντανό ον. Είστε υπεύθυνοι για όλα αυτά τα όντα. Για όλα αυτά τα ζωντανά όντα που είναι τα κύτταρά σας, είστε Θεός. Μπορείτε να τους προσφέρετε αυτά που χρειάζονται` μπορείτε να τα αγαπάτε ή να τους φέρεστε με άσχημο τρόπο.

Τα κύτταρα στο σώμα σας σάς είναι απολύτως πιστά, εργάζονται για εσάς με αρμονία. Θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα και ότι προσεύχονται σε εσάς. Είστε ο Θεός τους. Αυτό είναι απολύτως αληθινό. Τι θα κάνετε, λοιπόν, τώρα που έχετε αυτή τη γνώση;
Θυμηθείτε: ολόκληρο το δάσος βρισκόταν σε απόλυτη αρμονία με την Αρτέμιδα. Με την πτώση της, η Άρτεμις έχασε το σεβασμό της για ολόκληρο το δάσος. Όταν ανέκτησε την επίγνωση της, πήγε από λουλούδι σε λουλούδι για να τους πει: «Λυπάμαι. Τώρα, θα σας φροντίσω ξανά». Και η σχέση ανάμεσα στην Αρτέμιδα και το δάσος έγινε και πάλι μια σχέση αγάπης.
Ολόκληρο το δάσος είναι το σώμα σας και αν παραδεχτείτε αυτή την αλήθεια, θα πείτε στο σώμα σας: «Λυπάμαι. Τώρα, θα σε φροντίσω ξανά». Η σχέση ανάμεσα σε εσάς και το σώμα σας, ανάμεσα σε εσάς και σε όλα αυτά τα ζωντανά κύτταρα που εξαρτώνται από εσάς, μπορεί να γίνει η πιο όμορφη σχέση. Το σώμα σας και όλα αυτά τα ζωντανά κύτταρα είναι τέλεια στο δικό τους μισό της σχέσης, όπως ακριβώς ο σκύλος είναι τέλειος στο δικό του. Το άλλο μισό είναι ο νους σας. Το σώμα σας φροντίζει το δικό του μισό της σχέσης, αλλά ο νους είναι αυτός που κακοποιεί, κακομεταχειρίζεται και φέρεται άσχημα στο σώμα.

Παρατηρήστε απλώς τον τρόπο με τον οποίο φέρεστε στη γάτα ή τον σκύλο σας. Αν μπορείτε να φερθείτε στο σώμα σας με τον ίδιο τρόπο που φέρεστε στο κατοικίδιό σας, θα δείτε ότι όλα βασίζονται στην αγάπη. Το σώμα σας είναι πρόθυμο να δεχτεί όλη την αγάπη από τον νου, αλλά ο νους λέει: «Όχι, δεν μου αρέσει αυτό το μέρος του σώματός μου. Κοίταξε τη μύτη μου. Δεν μου αρέσει. Τα αυτιά μου είναι πολύ μεγάλα. Το σώμα μου είναι πολύ παχύ. Τα πόδια μου είναι πολύ κοντά». Ο νους μπορεί να φανταστεί ένα σωρό πράγματα για το σώμα.
Το σώμα μας είναι τέλειο ακριβώς όπως είναι, αλλά κατακλυζόμαστε από τόσες αντιλήψεις σχετικά με το σωστό και το λάθος, το καλό και το κακό, το όμορφο και το άσχημο. Πρόκειται απλώς για αντιλήψεις, αλλά τις πιστεύουμε και εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα. Με την εικόνα της τελειότητας που έχουμε στον νου μας, περιμένουμε από το σώμα μας να δείχνει και να ενεργεί κατά έναν συγκεκριμένο τρόπο. Το απορρίπτουμε, ενώ εκείνο μάς είναι απολύτως πιστό. Ακόμα και όταν δεν μπορεί να κάνει κάτι πέρα από τα όριά του, εμείς το πιέζουμε και εκείνο τουλάχιστον προσπαθεί.
Κοιτάξτε τι κάνετε με το σώμα σας. Αν απορρίπτετε το ίδιο σας το σώμα, τι μπορούν να περιμένουν οι άλλοι από εσάς; Αν το αποδέχεστε, μπορείτε να αποδεχτείτε σχεδόν τον οποιονδήποτε ή το οτιδήποτε. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο όταν αναφερόμαστε στην τέχνη των σχέσεων. Η σχέση που έχετε με τον εαυτό σας αντανακλάται στις σχέσεις σας με τους άλλους. Αν απορρίπτετε το ίδιο σας το σώμα, όταν μοιράζεστε την αγάπη με τον σύντροφο σας γίνεστε ντροπαλοί. Σκέφτεστε: «Κοίτα το σώμα μου. Πώς μπορεί να με αγαπάει όταν έχω ένα τέτοιο σώμα;» Έτσι, απορρίπτετε το σώμα σας και υποθέτετε ότι και το άλλο άτομο θα σας απορρίψει για τους ίδιους λόγους που εσείς απορρίπτετε τον εαυτό σας. Και όταν απορρίπτετε κάποιον άλλο, τον απορρίπτετε για τους ίδιους λόγους που απορρίπτετε τον εαυτό σας.
Για να δημιουργήσετε μια σχέση που θα σας ανεβάσει στον παράδεισο, πρέπει να αποδεχτείτε ολοκληρωτικά το σώμα σας. Πρέπει να το αγαπάτε και να του επιτρέπετε να είναι ελεύθερο απλώς να υπάρχει, να προσφέρει, να δέχεται, χωρίς να είναι ντροπαλό, γιατί η "ντροπή" δεν είναι τίποτα άλλο παρά φόβος.
Αναλογιστείτε το πώς βλέπετε τον σκύλο σας. Τον βλέπετε με τα μάτια της αγάπης και απολαμβάνετε την ομορφιά του. Δεν έχει καμιά διαφορά αν ο σκύλος είναι όμορφος η άσχημος. Μπορείτε να νιώσετε έκσταση απλώς και μόνο παρατηρώντας την ομορφιά αυτού του σκύλου, γιατί δεν παίζει ρόλο αν είναι όμορφος ή όχι. Η ομορφιά είναι απλώς μια έννοια που μάθαμε.
Πιστεύετε ότι μια χελώνα ή ένας βάτραχος είναι άσχημοι; Βλέπετε έναν βάτραχο και είναι όμορφος` είναι υπέροχος. Βλέπετε μια χελώνα και είναι όμορφη. Όλα όσα υπάρχουν είναι όμορφα - όλα. Αλλά σκέφτεστε: «Αχ, αυτό είναι άσχημο», γιατί κάποιος σας έκανε να έχετε μια συγκεκριμένη αντίληψη ως προς το τι είναι άσχημο και τι όμορφο, τι είναι καλό και τι κακό.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να είστε όμορφοι ή άσχημοι, κοντοί ή ψηλοί, λεπτοί ή βαρύτεροι. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το να είστε υπέροχοι. Αν προχωράτε μέσα από ένα πλήθος ανθρώπων και σας πουν «Μα, είσαι υπέροχος/η», μπορείτε να απαντήσετε «Ευχαριστώ, το ξέρω» και να συνεχίσετε το δρόμο σας. Δεν έχει καμιά σημασία για σας. Αλλά θα έχει σημασία, αν δεν πιστεύετε ότι είστε όμορφοι και κάποιος σας πει ότι είστε. Τότε, θα πείτε: «Είμαι πραγματικά;» Αυτή η άποψη μπορεί να σας εντυπωσιάσει και, φυσικά, αυτό σας κάνει εύκολη λεία.
Θεωρείτε ότι χρειάζεστε αυτή την άποψη, γιατί δεν πιστεύετε ότι είστε όμορφοι, θυμάστε την ιστορία με τη Μαγική Κουζίνα; Αν έχετε όλο το φαγητό που χρειάζεστε και κάποιος σας ζητήσει να του παραδώσετε τον έλεγχο της ζωής σας με αντάλλαγμα το φαγητό, θα πείτε: «Όχι, ευχαριστώ». Αν εύχεστε να είστε όμορφοι, αλλά πιστεύετε ότι δεν είστε και κάποιος σας πει: «Θα σου λέω συνεχώς πόσο όμορφος/η είσαι, αν με αφήσεις να σε ελέγχω», θα πείτε: «Αχ, ναι, σε παρακαλώ πες μου ότι είμαι όμορφος/η». Θα επιτρέψετε να συμβεί αυτό, γιατί νομίζετε ότι έχετε ανάγκη αυτή την άποψη.
Το σημαντικό δεν είναι οι απόψεις των άλλων, αλλά οι δικές σας. Είστε όμορφοι ανεξάρτητα από το τι σας λέει ο νους σας. Αυτό είναι γεγονός. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα γιατί έχετε ήδη όλη την ομορφιά που χρειάζεστε. Δεν έχετε υποχρέωση σε κανέναν να είστε όμορφοι. Οι άλλοι είναι ελεύθεροι να βλέπουν αυτό που θέλουν. Όταν έχετε επίγνωση της ομορφιάς σας και την αποδέχεστε, δεν σας επηρεάζει καθόλου το αν οι άλλοι σας θεωρούν όμορφο ή όχι.
Ίσως να μεγαλώσατε πιστεύοντας ότι δεν είστε ελκυστικοί και να φθονείτε την ομορφιά στους άλλους. Για να δικαιολογήσετε, λοιπόν, τον φθόνο, λέτε στον εαυτό σας: «Δεν θέλω να είμαι όμορφος/η». Ίσως ακόμα και να φοβάστε την ομορφιά. Αυτός ο φόβος μπορεί να προέρχεται από πολλές κατευθύνσεις και δεν είναι ο ίδιος για όλους, αλλά τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα του φόβου που νιώθετε για την ίδια σας τη δύναμη. Οι όμορφες γυναίκες ασκούν μεγάλη επιρροή όχι μόνο στους άνδρες, αλλά και στις γυναίκες. Άλλες γυναίκες, λιγότερο όμορφες από σας, ίσως να σας φθονούν, επειδή προσελκύετε την προσοχή των ανδρών. Αν ντύνεστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο και οι άνδρες τρελαίνονται για εσάς, τι θα πουν οι γυναίκες; «Α, είναι γυναίκα χαλαρών ηθών». Αρχίζετε να φοβάστε όλες αυτές τις κρίσεις που έχουν οι άνθρωποι για εσάς. Και πάλι, πρόκειται απλώς για αντιλήψεις, λανθασμένες πεποιθήσεις που όμως ανοίγουν πληγές στο συναισθηματικό σώμα. Μετά, πρέπει ασφαλώς να καλύψουμε αυτές τις πληγές με ψέματα και συστήματα άρνησης.
Ο φθόνος είναι ακόμα μια πεποίθηση από την οποία μπορούμε να απαλλαγούμε με την επίγνωση. Μπορείτε να μάθετε να αντιμετωπίζετε τον φθόνο άλλων γυναικών ή ανδρών, γιατί η αλήθεια είναι ότι ο καθένας είναι όμορφος. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στην ομορφιά ενός ατόμου και σε αυτή ενός άλλου έγκειται στο πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την ομορφιά.
Η ομορφιά δεν είναι παρά μια αφηρημένη έννοια, μια πεποίθηση, αλλά μπορείτε να πιστέψετε σε αυτή την αντίληψη της ομορφιάς και να στηρίξετε όλη σας τη δύναμη σε αυτήν. Ο καιρός περνάει και παρατηρείτε ότι γερνάτε. Ίσως κατά την άποψή σας να μην είστε τόσο όμορφες όσο κάποτε, ενώ εμφανίζεται μια νέα γυναίκα που κατέχει τώρα τα πρωτεία της ομορφιάς. Καιρός για πλαστική χειρουργική, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε τη δύναμη που μας δίνει η ομορφιά, γιατί αυτή πιστεύουμε ότι είναι η δύναμή μας. Βιώνουμε τη διαδικασία της γήρανσης και αυτό μας πληγώνει. «Θεέ μου, η ομορφιά μου χάνεται. Θα εξακολουθήσει να με αγαπάει ο άνδρας μου, αν δεν είμαι πια τόσο ελκυστική; Τώρα μπορεί να βλέπει άλλες γυναίκες, πιο ελκυστικές από μένα».
Προβάλλουμε αντίσταση στο γήρας` πιστεύουμε ότι επειδή κάποιος είναι ηλικιωμένος παύει να είναι όμορφος. Αυτή η πεποίθηση είναι εντελώς λανθασμένη. Κάθε νεογέννητο είναι όμορφο. Λοιπόν, και ένα ηλικιωμένο άτομο είναι εξίσου όμορφο. Το πρόβλημα είναι το συναίσθημα μέσα από το οποίο φιλτράρουμε την αντίληψη μας για το τι είναι όμορφο και τι όχι. Είμαστε κυριευμένοι από όλες αυτές τις κρίσεις, όλα αυτά τα προγράμματα που θέτουν όρια στην ευτυχία μας, που μας ωθούν στην απόρριψη του εαυτού μας, καθώς και στην απόρριψη άλλων ανθρώπων. Βλέπετε πώς παίζουμε το ρόλο μας στο δράμα, πώς παγιδεύουμε τον εαυτό μας για να αποτύχει με όλες αυτές τις πεποιθήσεις;
Το να γερνάμε είναι όμορφο, όπως όμορφο είναι το να μεγαλώνουμε. Μεγαλώνουμε και γινόμαστε από παιδιά έφηβοι και από έφηβοι νεαροί άνδρες ή γυναίκες. Είναι όμορφο. Το να γινόμαστε ηλικιωμένοι άνδρες ή γυναίκες είναι εξίσου όμορφο. Στο πλαίσιο της ζωής των ανθρώπων υπάρχουν συγκεκριμένες περίοδοι κατά τις οποίες η αναπαραγωγή είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, ίσως να θέλουμε να είμαστε σεξουαλικά ελκυστικοί, γιατί αυτό μας υπαγορεύει η φύση. Στη συνέχεια, δεν χρειάζεται να είμαστε σεξουαλικά ελκυστικοί από αυτή την άποψη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε όμορφοι.
Είστε αυτό που πιστεύετε. Δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο εκτός από το να είστε ο εαυτός σας. Έχετε το δικαίωμα να είστε όμορφοι και να το απολαμβάνετε. Μπορείτε να τιμάτε το σώμα σας και να το αποδέχεστε όπως είναι. Δεν χρειάζεστε κανέναν να σας αγαπάει. Η αγάπη πηγάζει από μέσα μας. Κατοικεί μέσα μας και βρίσκεται πάντα εκεί, αλλά με αυτό το τείχος από ομίχλη που παρεμβάλλεται δεν την αισθανόμαστε. Θα μπορέσετε να αντιληφθείτε την ομορφιά που βρίσκεται γύρω σας μόνο όταν νιώσετε την ομορφιά που βρίσκεται μέσα σας.
Έχετε μια συγκεκριμένη πεποίθηση για το τι είναι όμορφο και τι άσχημο` αν, λοιπόν, δεν σας αρέσει ο εαυτός σας, μπορείτε να αλλάξετε την πεποίθηση σας και θα αλλάξει και η ζωή σας. Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι εύκολο. Όποιος ελέγχει την πεποίθηση, ελέγχει και το όνειρο. Όταν ο ονειροπόλος επιτέλους ελέγχει το όνειρο, το όνειρο μπορεί να μετατραπεί σε αριστούργημα.
Μπορείτε να ξεκινήσετε τελώντας καθημερινά μια puja (προσφορά ως εκδήλωση ευλάβειας προς ένα θεϊκό ον ή ιερό αντικείμενο) για το σώμα σας. Στην Ινδία, οι άνθρωποι πραγματοποιούν puja ή τελετουργίες για διαφορετικούς Θεούς και Θεές. Κατά τη διάρκεια της γονατίζουν μπροστά στο είδωλο, εναποθέτουν λουλούδια κοντά του και το τρέφουν με όλη τους την αγάπη, γιατί αυτό αντιπροσωπεύει τον Θεό. Κάθε μέρα μπορείτε να προσφέρετε λατρευτική αγάπη στο σώμα σας. Όταν κάνετε μπάνιο, συμπεριφερθείτε στο σώμα σας με αγάπη, τιμή, ευγνωμοσύνη, σεβασμό. Όταν τρώτε, κόψτε ένα κομμάτι, κλείστε τα μάτια και απολαύστε το φαγητό. Το φαγητό αυτό αποτελεί προσφορά στο σώμα σας, τον ναό όπου κατοικεί ο Θεός. Αν το κάνετε αυτό καθημερινά, θα νιώσετε την αγάπη για το σώμα σας να γίνεται όλο και πιο δυνατή μέρα με τη μέρα, και δεν θα απορρίψετε ποτέ ξανά τον εαυτό σας.
Φανταστείτε απλώς πώς θα νιώσετε την ημέρα που θα λατρέψετε το σώμα σας. Όταν θα αποδεχτείτε ολοκληρωτικά τον εαυτό σας, θα αισθανθείτε υπέροχα με το σώμα σας και θα είστε ευτυχισμένοι. Έτσι, όταν σχετιστείτε με κάποιον άλλο, το όριο της αυτο-κακοποίησής σας θα είναι σχεδόν μηδενικό. Αυτό είναι η αγάπη για τον εαυτό μας. Δεν πρόκειται για προσωπική υπεροψία, γιατί αντιμετωπίζετε τους άλλους με την ίδια αγάπη, την ίδια τιμή, τον ίδιο σεβασμό και την ίδια ευγνωμοσύνη που αντιμετωπίζετε και τον εαυτό σας. Μπορείτε να διακρίνετε την τελειότητα σε μια τέτοια σχέση; Πρόκειται για απόδοση τιμών στον Θεό που κατοικεί μέσα στον καθένα μας.
Όταν θέτετε ως στόχο να δημιουργήσετε την τέλεια σχέση ανάμεσα σε εσάς και το σώμα σας, μαθαίνετε να έχετε μια τέλεια σχέση με οποιονδήποτε είναι μαζί σας - τη μητέρα σας, τους φίλους, τον εραστή, τα παιδιά ή τον σκύλο σας. Όταν έχετε την τέλεια σχέση με το σώμα σας, εκείνη τη στιγμή το μισό της οποιαδήποτε σχέσης έξω από εσάς είναι απόλυτα ικανοποιημένο. Δεν εξαρτάστε πλέον από την επιτυχία μιας σχέσης που προέρχεται από τον εξωτερικό κόσμο.
Όταν πραγματοποιείτε μια puja προς το σώμα σας και ξέρετε πώς να του δείξετε αφοσίωση, τότε, κάθε φορά που αγγίζετε το σώμα του συντρόφου σας, θα το κάνετε με την ίδια αφοσίωση, την ίδια αγάπη, την ίδια τιμή, την ίδια ευγνωμοσύνη. Και όταν σας αγγίζει εκείνος, το σώμα σας θα είναι απόλυτα ανοιχτό` δεν θα υπάρχει φόβος, δεν θα υπάρχει ανάγκη - θα είναι γεμάτο αγάπη.
Φανταστείτε τις άπειρες δυνατότητες που προκύπτουν από την ικανότητα να μοιράζεστε την αγάπη σας με αυτό τον τρόπο. Δεν χρειάζεται καν να αγγίζεστε. Απλώς και μόνο το να κοιτάζεστε στα μάτια είναι αρκετό για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του νου και της ψυχής. Το σώμα είναι ήδη ικανοποιημένο, γιατί δέχεται όλη σας την αγάπη. Δεν αισθάνεστε ποτέ πια μόνοι γιατί πλημμυρίζετε από τη δική σας αγάπη.
Όπου και να στρέψετε το πρόσωπο σας, θα είστε γεμάτοι αγάπη, αλλά η αγάπη αυτή δεν θα προέρχεται μόνο από άλλους ανθρώπους. Μπορείτε να κοιτάξετε ένα δέντρο και να νιώσετε άφθονη αγάπη να μεταφέρεται από το δέντρο σε εσάς. Μπορείτε να κοιτάξετε τον ουρανό και αυτό είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες του νου για αγάπη. Θα βλέπετε τον θεό παντού και θα πάψει να είναι απλώς μια θεωρία. 0 Θεός βρίσκεται παντού. Η Ζωή βρίσκεται παντού.
Τα πάντα έχουν δημιουργηθεί από την Αγάπη, από τη Ζωή. Ακόμα και ο φόβος είναι αντανάκλαση της αγάπης, αλλά ο φόβος υπάρχει στον νου, και στους ανθρώπους ο φόβος έχει τον έλεγχο του νου. Ερμηνεύουμε τα πάντα σύμφωνα με όσα έχουμε στον νου μας. Αν μας διακατέχει φόβος, αυτά που αντιλαμβανόμαστε τα αναλύουμε με τον φόβο. Αν μας διακατέχει θυμός, αυτά που αντιλαμβανόμαστε τα αναλύουμε σύμφωνα με τον θυμό. Τα συναισθήματά μας λειτουργούν ως φίλτρο, μέσα από το οποίο βλέπουμε τον υπόλοιπο κόσμο.
Θα λέγαμε ότι τα μάτια αποτελούν έκφραση των όσων αισθανόμαστε. Αντιλαμβανόμαστε το εξωτερικό Όνειρο σύμφωνα με τα μάτια μας. Όταν είστε θυμωμένοι, βλέπετε τον κόσμο με τα μάτια του θυμού. Αν έχετε τα μάτια της ζήλιας, οι αντιδράσεις σας θα είναι διαφορετικές γιατί βλέπετε τον κόσμο μέσα από αυτό το πρίσμα. Όταν έχετε τα μάτια του εκνευρισμού, τα πάντα θα σας ενοχλούν. Αν έχετε τα μάτια της θλίψης, θα κλαίτε εξαιτίας της βροχής, εξαιτίας του θορύβου, εξαιτίας των πάντων. Η βροχή είναι βροχή. Δεν υπάρχει τίποτα να κρίνετε ή να ερμηνεύσετε, αλλά θα βλέπετε τη βροχή σύμφωνα με το συναισθηματικό σας σώμα. Αν είστε θλιμμένοι, βλέπετε με τα μάτια της θλίψης και όλα όσα αντιλαμβάνεστε θα είναι θλιβερά.
Αλλά αν έχετε τα μάτια της αγάπης, βλέπετε την αγάπη όπου και να πάτε. Τα δέντρα έχουν δημιουργηθεί με αγάπη. Τα ζώα έχουν δημιουργηθεί με αγάπη. Το νερό έχει δημιουργηθεί με αγάπη. Όταν αντιλαμβάνεστε με τα μάτια της αγάπης, μπορείτε να ενώσετε τη δική σας θέληση με τη θέληση ενός άλλου ονειρευτή και το όνειρο γίνεται ενιαίο. Όταν αντιλαμβάνεστε με τα μάτια της αγάπης, γίνεστε ένα με τα πουλιά, με τη φύση, με ένα άλλο άτομο, με τα πάντα. Έτσι, μπορείτε να δείτε με τα μάτια ενός αετού ή να μεταμορφωθείτε σε οποιοδήποτε είδος ζωής. Μέσα από την αγάπη σας, ενώνεστε με τον αετό και γίνεστε τα φτερά του ή μεταμορφώνεστε σε βροχή ή σύννεφο. Αλλά για να το κάνετε αυτό, πρέπει να καθαρίσετε τον νου σας από τον φόβο και να αντιλαμβάνεστε με τα μάτια της αγάπης. Πρέπει να αναπτύξετε τη θέλησή σας μέχρι να γίνει τόσο ισχυρή που να μπορεί να αιχμαλωτίσει την άλλη θέληση και να γίνουν ένα. Τότε, θα αποκτήσετε φτερά για να πετάξετε. Ή παίρνοντας τη μορφή του ανέμου μπορείτε να πάτε παντού, να διώξετε τα σύννεφα και να κάνετε τον ήλιο να λάμπει. Αυτή είναι η δύναμη της αγάπης.
Όταν καλύψουμε τις ανάγκες του νου και του σώματος, μπορούμε να δούμε με τα μάτια της αγάπης. Βλέπουμε παντού τον Θεό. Βλέπουμε τον Θεό ακόμα και πίσω από το Παράσιτο άλλων ανθρώπων. Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει η Γη της Επαγγελίας που υποσχέθηκε ο Μωυσής στο λαό του. Αυτή η Γη της Επαγγελίας βρίσκεται στο βασίλειο του ανθρώπινου νου, αλλά μόνο στον νου τον γόνιμο για τον σπόρο της αγάπης, γιατί εκεί κατοικεί ο Θεός. Ο κοινός ανθρώπινος νους αποτελεί και αυτός γόνιμο έδαφος, αλλά για το Παράσιτο που καλλιεργεί τους σπόρους του φθόνου, του θυμού, της ζήλιας και του φόβου.
Στη χριστιανική παράδοση γίνεται λόγος για τον Γαβριήλ που φτάνει με τη σάλπιγγα κηρύσσοντας την Ανάσταση και όλοι βγαίνουν από τον τάφο τους για να ζήσουν την Αιώνια Ζωή. Ο τάφος είναι το Παράσιτο και η Ανάσταση είναι η επιστροφή στη Ζωή, γιατί είμαστε ζωντανοί μόνο όταν τα μάτια μας μπορούν να δουν τη Ζωή, η οποία είναι Αγάπη.
Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια σχέση που θα κάνει το όνειρο του Παραδείσου πραγματικότητα` έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τον Παράδεισο, αλλά πρέπει να ξεκινήσετε από τον εαυτό σας. Αρχίστε με την πλήρη αποδοχή του σώματός σας. Κυνηγήστε το Παράσιτο και αναγκάστε το να παραδοθεί. Τότε, ο νους θα αγαπήσει το σώμα σας και θα πάψει να σαμποτάρει την αγάπη σας. Από εσάς μόνο εξαρτάται και από κανέναν άλλο. Αλλά πρώτα, θα μάθετε πώς να θεραπεύσετε το συναισθηματικό σας σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...